• txt
  • PROJECT: Spiralling

    PROGRAMMA: Museum

    LOCATIE: Bratislava, Slowakije

    OPPERVLAKTE: 5000 m2


    DOOR: Geert Folmer

    STATUS: Master project


    Een bestaand museum voor moderne kunst op een schiereiland in het breedste deel van de Donau diende in oppervlak te verdubbelen. Het huidige gebouw met een herkenbare boot-achtige vorm zal worden uitgebreid met een route die als een spiraal langs en door het bestaande gebouw omhoog gaat. Bezoekers maken hierbij een reis waarbij ze het gehele gebouw, de kunst en de omgeving op een nieuwe manier ervaren. De uiterlijke vorm van het gebouw hangt samen met de nieuwe route en is daarnaast gebaseerd op de benodigde lichtinval voor de verschillende functies, zoals een klein theater, de uitnodigende entree en het café met dakterras. Deze laatste bevinden zich bovenin het gebouw vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op de rivier en het omringende beeldenpark. Door de nieuwe sculpturale vorm van het gebouw verandert de ervaring ervan continu, mede afhankelijk van de stand van de zon. Het gebouw zelf zal als een object worden ervaren in de omliggende beeldentuin.